Krenule prijave za IT edukacije u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

Krenule prijave za IT edukacije u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

Objavljeno, 14.2.2019.

Temeljem ukazane potrebe, a nakon provedenih analiza o nedostatku kvalificiranog i educiranog kadra, Razvojni centar i tehnološki park Križevci, tvrtka Codel d.o.o. i Grad Križevci pokreću ciklus informatičkih edukacija s ciljem podizanja kvalitete informatičkog znanja lokalnog stanovništva te pozicioniranje Križevaca kao IT grada, sa svrhom produkcije kadrova iz IT sektora u znanjima i kompetencijama koje traži gospodarstvo. Nastavno na to, u srijedu, 13.02.2019. godine u maloj gradskoj vijećnici križevačke Gradske uprave održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn, direktor tvrtke Codel d.o.o. Marijan Sever, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tihomir Hodak i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup. Cilj edukacije je pronaći mlade i zainteresirane ljude koji bi se željeli educirati u informatičkim znanjima a kako bi povećali svoju kompetentnost, kako bi mogli sudjelovati na internacionalnim projektima, a odnosi se na tehnologije koje su vezane za industriju u kojoj su potrebni programeri, te ljude koji bi mogli raditi na sustavima odlučivanja i umjetne inteligencije.

Edukacija je zamišljena u provedbi u dva segmenta, prvi opći dio, dok bi drugi dio bio uža, odnosno konkretna specijalizacija.

Glavna ideja ovih edukacija je da krajem ciklusa, odnosno po završetku edukacija, polaznicima koji će pokazati rezultate, bude ponuđen posao.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci i Grad Križevci stoje na raspolaganju za dodatne upite zainteresiranim potencijalnim polaznicima. Zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedećeg web obrasca: link na obrazac prijave i upitnik