Ministar državne imovine, Goran Marić, posjetio Razvojni centar i tehnološki park Križevci

Ministar državne imovine, Goran Marić, posjetio Razvojni centar i tehnološki park Križevci

Objavljeno, 27.2.2017.

Dana 27.2.2017. godine,  Ministar Goran Marić posjetio je prostore Razvojnog centra i tehnološkog parka. Povod njegovog posjeta bio je upoznavanje s provedenim programima prenamjene prostora bivše vojarne u civilne svrhe kao i gospodarskim programima u Gospodarskoj zoni Gornji Čret.

Na sastanku ministar je razgovarao s gradonačelnikom Brankom Hrgom o rješavanju imovinsko – pravnih odnosa vezano uz nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Križevaca dok je pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec, održao prezentaciju vezanu uz realizirane projekte. Na sastanku je bio i biskup Vjekoslav Huzjak koji je ministra upoznao s planovima vezanim uz gradnju budućeg svetišta Svetom Marku Križevčaninu, također na prostoru bivše vojarne.

Na sastanku s ministrom prisutni su bili i zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk, pročelnici Grada, direktor Križevačkog poduzetničkog centra mr.sc. Tihomir Hodak. ravnatelj Opće bolnice Koprivnica Mato Devčić, tajnik AMK Križevci Stjepan.

Nakon samog sastanka, ministar Marić je obišao prostore Razvojnog centra i tehnološkog parka te razgovarao s tvrtkama korisnicima prostora koje se bave razvojem i inovacijama te je izrazio svoje izuzetno zadovoljstvo realizacijom projekta RCTP-a Križevci u kojem je evidentan sve veći broj tvrtki koje će pokrenuti svoje poslovanje i otvoriti nova radna mjesta čime se i ostvaruje glavni cilj projekta.