Predavanje na temu aktualnih natječaja iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja

Predavanje na temu aktualnih natječaja iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja

Objavljeno, 27.11.2019.

Pozivamo vas na predavanje Križevačkog poduzetničkog centra na temu nacrta natječaja za tipove operacija iz podmjere 4.1. Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Prema inicijalnom planu raspisivanja natječaja agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju tijekom prosinca mjeseca raspisat će se natječaji za tip operacije:

 4.1.1.  „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – tovno govedarstvo

4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“

4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Predavanje će se održati u petak 6. prosinca 2019. godine u kongresnoj dvorani „Marcel Kiepach“ Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima u 12 sati.

Kroz navedene natječaje moguće je financirati ulaganje u:

  • gradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za tov junadi uključujući i drugu infrastrukturu u okviru poljoprivrednog gospodarstva,
  • gradnju i rekonstrukciju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata,
  • u nabavku mehanizacije,
  • postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora,
  • gradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i drugo.

Detalje o predavanju možete poslušati u nedjelju na Radiju Križevci u emisiji Zemlja i blago koja će se emitirati između 9,00 i 10,00 sati.