Predstavljen projekt „Pomozimo jedni drugima III“

Predstavljen projekt „Pomozimo jedni drugima III“

Objavljeno, 27.10.2017.

U Gradskoj upravi dana 26.10. je održana početna konferencija projekta „Pomozimo jedni drugima III“ kojim su za učenike s teškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi.

Okupljene učenike, roditelje, pomoćnike i ravnatelje pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn te pohvalio zajedničku suradnju prilikom pisanja ovog projekta. Ujedno je zahvalio pomoćnicima koji će pomagati učenicima s teškoćama u razvoju i svima poželio uspješnu školsku godinu.

Nakon pozdrava gradonačelnika, uslijedila je prezentacija s pojedinostima projekta koju je održao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi.

Nositelj projekta je Grad Križevci dok su projektni partneri Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te Križevački poduzetnički centar d.o.o. Ukupno su za 25 učenika osigurana 24 pomoćnika u nastavi, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda temeljem prijave na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“, Broj poziva: UP.03.2.1.03. Ukupna vrijednost ovog četverogodišnjeg projekta je 4.892.594,40 kuna od čega je 4.501.186,84 kuna bespovratnih sredstava dok će Grad osigurati preostalih 391.407,56 kuna.

S riječima zahvale i važnosti ovog projekta obratili su se kao partneri u projektu direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tihomir Hodak, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Marija Prodan, ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Igor Brkić, te Elvira Kiš u ime ravnatelja Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražena Bokana.

Nekoliko riječi iz perspektive roditelja uputila je Marina Kuharović dok se u ime pomoćnika obratio Luka Borčić.