Projekt „Križevački sunčani krovovi“ u knjizi „Misliti socialne inovacije“.

Projekt „Križevački sunčani krovovi“ u knjizi „Misliti socialne inovacije“.

Objavljeno, 5.2.2019.

U suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani, projekt „Križevački sunčani krovovi“ je našao svoje mjesto u objavi zbornika znanstvenih radova kao novi inovativni socijalni i poslovni model koji doprinosi razvoju lokalne zajednice i sociološki i poslovno upotrebom obnovljivih izvora energije.

Ovaj projekt je poslužio kao temelj i odskočna daska za daljnju suradnju te se sa Sveučilištem u Ljubljani planiraju daljnje suradnje a najnovija je uključivanje u novi međunarodni projekt „Compile“ koji povezuje 12 međunarodnih partnera iz 7 zemalja.

Autori zbornika radova su doktori znanosti i profesori sa Sveučilišta u Ljubljani, izvanredni profesor, dr. Slavko Gaber i dr. Živa Kos.

Zbornik radova osim pilot projekta u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci obuhvaća i druge projekte, npr.  spominju se socijalne inovacije kako na području Slovenije, tako i na području ostalih država bivše republike, ali i Finske, Islanda te Velike Britanije.

Ovo je veliko priznanje za Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji je našao svoje mjesto u knjizi koja je posvećena socijalnim inovacijama kao unaprjeđenje znanosti i tehnologije u svakodnevnom životu zajednice.