Prvo izdanje CrisCon konferencije u Križevcima

Prvo izdanje CrisCon konferencije u Križevcima

Objavljeno, 2.10.2017.

 

PRVO IZDANJE CRISCON KONFERENCIJE U KRIŽEVCIMA

podizanje kompetencija, sigurnost u znanja i usvajanje novih znanja

 

KRIŽEVCI, 30. rujna 2017. – Po prvi puta u Križevcima se održala CrisCon konferencija, namijenjena informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima s ciljem dijeljenja znanja i povezanosti informatičke i obrazovne zajednica u Hrvatskoj te promoviranja Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija.

CrisCon konferencija održala se pod visokim pokroviteljstvom Grada Križevaca i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a organizatori su Križevački poduzetnički centar d.o.o., Križevci, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, te križevačke osnovne škole „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca.

Tijekom CrisCon konferencije bilo jeukupno 18 predavača u tri konferencijska smjera: edukacijskim za profesore i učitelje, razvojnim za programere i razvojne inženjere te IT Pro za sistem inženjere i administratore. Ukupno 18 vrhunskih predavača iz Hrvatske i Slovenije održali ue predavanja; 14 predavača nositelji su titule Microsoft MVP – Most Valuable Professional, što je jamstvo vrhunske konferencije i njene kvalitete.

Sudjelovanje članova organizacijskog odbora CrisCon konferencije na raznim konferencijama i predavanjima IT struke, stvorila je ideju da se i u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske napravi IT konferencija koja će omogućiti zainteresiranima da, za puno manji iznos kotizacije (kotizacija za CrisCon iznosi 180 kuna) u odnosu na ostale stručne konferencije, budu upoznati s tehnologijama koje se na tržištu nude kao i kako se njima upravlja. Ideja je dugo kuhala među članovima organizacijskog odbora, a velika motivacija bila je podrška gradonačelnika Križevaca Marija Rajna i njegovog zamjenika Danijela Šaška, koji uvažavaju struku te prepoznaju potrebu za neprestanom edukacijom. Nedavno održana inicijativa Križevačkih informatičara i tehnologa, Križevačke tehnološke večeri, pokazala je i dokazala kako postoji veliki entuzijazam i interes za razvijanjem znanja i pokretanjem projekata koji mogu doprinijeti razvoju gospodarstva. Valja naglasiti kako peteročlani organizacijski odbor sav posao obavlja volonterski što im je dodatni „klik“ u cijeloj priči CrisCon konferencije kojom se još više želi probuditi potencijal i motivacija koja, sigurni su članovi organizacijskog odbora, spava u velikoj većini koja nije u mogućnosti sudjelovati na stručnim konferencijama zbog skupih i iznimno visokih kotizacija.

CrisCon konferencijom želi se i premostiti veliki jazz između znanja koja učenici i studenti imaju prilikom izlaska na tržište rada te potreba koje tržište rada ima prema njima, poput specifičnih znanja i vještina. Potrebno je prepoznati potrebe koje poslodavci najčešće imaju, a to je moguće na nekoliko načina, među kojima je i organizacija konferencija poput CrisCon konferencije gdje se polaznicima na konkretnim primjerima i konkretnim znanjem pomaže u povećanju njihovih kompetencija, a sve s ciljem da i obrazovni sustav shvati gdje su i u čemu su potrebe gospodarstva za zanimanjima te da ih uvrste u svoje kurikulume. Upravo je jedan od načina povezivanja gospodarstva i obrazovanja stalna komunikacija i suradnja zainteresiranih strana.

Konferencija poput CrisCon konferencije u poslovnom je svijetu uobičajena i smatra se nužnom, jer se upravo u ovom specifičnom području stalno mijenjaju znanja i rijetki imaju prilike samostalno pratiti novosti te biti stalno u vrhu bez ovakvih konferencija. Ovakvom konferencijom, poput CrisCon konferencije koja se danas, 30. rujna 2017. godine održala u Križevcima, podiže se stupanj kompetencija, stječe sigurnost u znanje te se usvajaju nova znanja.

Prvo izdanje CrisCon konferencije završilo je podjelom nagrada za plaznike :

  • prva nagrada dron sa HD kamerom
  • druga nagrada tablet
  • treća nagrada mikrotik router. Te

 

panelom na temu „ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj“ koji se od 17 sati održao u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. U panelu, je moderirao Igor Pavleković, direktor konferencije WinDays 17 Tehnology, sudjelovali su Igor Brkić i Dražen Bokan, ravnatelji križevačkih osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca, Zoran Kovač, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Nenad Trajkovski, trener za upravljanje projektima, Combis d.o.o. te Željka Knezović, IT Consultant, Mobendo d.o.o.

Konferencija se osim u dvorani Hrvatskog doma, održala i u prostorima Srednje škole „Ivan Seljanec“ te Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.