Susret nezavisnih u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

Susret nezavisnih u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

Objavljeno, 9.4.2018.

Dana 06.04.2018. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održan je cjelodnevni susret nezavisnih gradonačelnika i načelnika iz cijele Hrvatske kojima je domaćin bio križevački gradonačelnik Mario Rajn. Osim njih, u Križevcima su prisustvovali hrvatskih financijskih institucija iz HPB-a, HBOR-a i HAMAG-BICRO-a, te ministar državne imovine Goran Marić.

Cilj tog velikog skupa je da se razgovara o perspektivi udruživanja nezavisnih, o ciljevima i djelatnostima Udruge nezavisnih te da se napravi osvrt na potencijal nezavisnih lista koje su ostvarile respektabilne rezultate na lokalnim izborima. Uz to, teme su i suradnja MUP-a s jedinicama lokalne samouprave kao i aktivnosti Ministarstva državne imovine.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn ugostio je lokalne čelnike, a i sam vidi veliku korist za razvoj Križevaca u ovakvom obliku suradnje. – Rasprave su danas bile vrlo konstruktivne, a informacije koje smo dobili od čelnika financijskih institucija i ministara bile su vrlo konkretne i na tragu sanacije kritičnih točaka koje grad priprema. Vjerujemo da ćemo biti itekako spremni aplicirati na sugerirane natječaje i dobiti podršku nadležnih institucija. Član sam Udruge nezavisnih i mislim to ostati, ispunjavat ću svoje obveze kao član i veselim se što ću surađivati s kolegama na taj način. Svi u Hrvatskoj imamo puno zajedničkih točaka kao što je poljoprivreda, razvoj OPG-ova, turizma… Vidim veliki potencijal u ovome – uvjeren je Rajn.