Svečano potpisivanje ugovora između FOI Varaždin i KPC Križevci

Svečano potpisivanje ugovora između FOI Varaždin i KPC Križevci

Objavljeno, 7.10.2019.

Stručni studij Fakulteta organizacije i informatike Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) koji se, osim u Varaždinu, Sisku i Zaboku, posljednjih 12 godina provodi i u Križevcima, od akademske godine 2019./2020. preselio je u prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Fakultet je posljednjih mjeseci razvio suradnju s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom Križevci te slijedom toga sklopio dogovor o potpisivanju ugovora o korištenju novoopremljenog i modernog prostora Centra na adresi Franje Tuđmana 20 u Križevcima.

Svečano potpisivanje ugovora održati će se u srijedu 09.10.2019. godine u 13:00 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci na kojem će ispred FOI-a prisustvovati Izv.Prof.dr.sc.Nina Begičević Ređep, bivši dekan Prof.dr.sc. Neven Vrček, prodekanica za financijsko materijalno poslovanje Izv.Prof.dr. Marina Klačmer, prodekan za znanost Izv.Prof.dr.sc. Igor Balaban, te gradonačelnik Grada Križevaca gospodin Mario Rajn i direktor Križevačkog poduzetničkog centra mr.sc. Tihomir Hodak.
Postignutim dogovorom, Fakultet organizacije i informatike će za potrebe provođenja nastave na stručnom studiju PITUP koristiti nekoliko suvremeno opremljenih dvorana za predavanja, provođenje ispita te za sastanke. Uz sve to, FOI će moći koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju, kafić i dr. Studentima FOI-evog stručnog studija, ali i nastavnom osoblju time će se znatno poboljšati kvaliteta uvjeta u kojima se nastava održava, a bit će stvoreno i inovativno poslovno okruženje u kojem će se direktno moći povezati akademski i gospodarski sektor, što je i jedan od strateških ciljeva FOI-ja. Suradnja tih dvaju sektora je ključna u unapređenju nastavnog procesa jer se njihovim povezivanjem stvaraju osnove za poboljšanje znanja, vještina i poslovnih kompetencija studenata, što im je ključno za uspješan ulazak na tržište rada. IT sektor je grana gospodarstva koja se eksponencijalno razvija i postoji stalan i rastući deficit kadrova. Prelaskom FOI-a u RCTP otvaramo nove perspektive suradnje obrazovnih i znanstvenih institucija sa gospodarstvom. Zadnjih desetaka godina, dešavalo se da obrazovne institucije proizvode nove, akademski obrazovane stručnjake, koji nemaju adekvatna znanja koja se traže na tržištu rada, te samim time postaju neperspektivan kadar. Ovom suradnjom, RCTP i FOI mijenjaju tu lošu paradigmu, jer od samog početka razvijamo i inzistiramo na direktnoj suradnji poslodavaca sa RCTP-om i sa FOI na segmentima znanja koji poslodavci zahtijevaju od budućih radnika.
Osim toga, obrazovni proces će imati i komponentu direktne suradnje sa budućim potencijalnim poslodavcima na način da će tvrtke održavati pozivna predavanja na kojima će prezentirati probleme iz realiziranih projekata, te načine na koji su ti problemi riješeni. Na taj način, studenti dobivaju uvid u stvarni IT projekt, dobivaju mogućnost razvoja načina razmišljanja potrebna za rad u IT sektoru, upoznaju u direktnom kontaktu buduće potencijalne poslodavce, poslodavci u direktnom kontaktu dobivaju buduće potencijalne radnike. Svi studenti će dobiti priliku da nakon završene akademske godine, preko ljeta rade u tvrtkama u RCTP-u te na taj način odmah primjenjuju stečena znanja, što će opet omogućiti da u trenu kada završe studij, budu odmah spremni početi raditi, kao gotov, spreman i visoko stručan kadar, odnosno kao vrlo poželjan radnik za svakog poslodavca iz tog sektora.