U prostorima RCTP-a Križevci održana Konferencija o projektu Kleščec

U prostorima RCTP-a Križevci održana Konferencija o projektu Kleščec

Objavljeno, 21.2.2017.

U srijedu, 15. veljače održana je Konferencija o dosadašnjem tijeku projekta Kleščec. Organizatori su bili Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Grad Križevci, a u dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka, okupili su se vinogradari zainteresirani za ovu sortu vinove loze.

Obzirom da je Grad partner u ovom projektu, uvodno se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec koji je istaknuo spremnost Grada da i dalje podupire ovaj projekt kojim se revitalizira stara sorta Kleščec na području Koprivničko-križevačke županije.
Prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović naglasivši potrebu da i dalje svi zajedno rade na projektu Kleščeca koji je dobar, ne samo za  vinogradare i vinare, već i kao potencijal za brendiranja grada i turizma. Konferenciji je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.
U ime Visokog gospodarskog učilišta obratila se dekanica Marijana Ivanek-Martinčić, dok je detalje samog projekta, njegov dosadašnji tijek i planirane radnje predstavio voditelj projekta Dragutin Kamenjak koji o vinogradarstvu i vinarstvu predaje i studentima na Visokom gospodarskom učilištu.
Tako su zainteresirani dobili i informaciju da se za rezervacije certificiranih loznih cijepova sorte Kleščec za sadnju u 2018. godini, mogu obratiti u VGUK.