U prostorima RCTP-a Križevci održana prezentacija projekta   „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“

U prostorima RCTP-a Križevci održana prezentacija projekta  „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“

Objavljeno, 8.2.2017.

Dana 7.02.2017. u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka, u organizaciji Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., predstavljen je je projekt „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda a u kojem su prihvatljivi prijavitelji osnovne i srednje škole.

Na početku prezentacije nazočnim ravnateljima i profesorima križevačkih osnovnih i srednjih škola te vrtića, pozdravnim riječima se obratio direktor KPC-a, mr.sc. Tihomir Hodak, nakon čega je uslijedila i sama prezentacija projekta koju održala zamjenica direktora KPC-a, Kristina Vrhovec-Žohar.

Cilj ovog projekta je  usmjeren je na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola.

Provedbom  različitih aktivnosti koje će uključivati razvoj i provedbu novih kurikuluma s područja informacijske pismenosti, izvođenje projekata i projektne nastave,  opremanje školskih knjižnica, stručno usavršavanje odgojno – obrazovnih djelatnika uz intenzivan rad s učenicima unaprijediti će se razvojni potencijali škola. Specifično, škole će projektnim aktivnostima podići razinu kompetencija svojih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju te razviti i uvesti nove kurikulume koji će dovesti do razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.