U RCTP Križevci održan 10. sajam poslova

U RCTP Križevci održan 10. sajam poslova

Objavljeno, 30.10.2017.

U petak, 27.10.2017., u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održan je 10. sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci u suradnji s Križevačkim poduzetničkim centrom d.o.o., a pod pokroviteljstvom grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je omogućio izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih dionika tržišta rada.

Vršiteljica dužnosti predstojnice Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovec na svečanom je otvorenju Sajma naglasila kako je u Područnom uredu zabilježen najmanjih broj nezaposlenih u posljednjih 26 godina. Njih 2950 je nezaposleno, a trenutno je 220 slobodnih radnih mjesta. Ujedno je predstavila mjere koje Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi svojim korisnicima te dodala kako je cilj sajma „povezati sve sudionike koji djeluju na tržištu rada s naglaskom na poslodavce i one koji traže posao“.

Kao domaćin okupljene je pozdravio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši zadovoljstvo što se sajam održava upravo u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci koji je okosnica gospodarskog i obrtničkog razvoja Križevaca.

Sajam je otvorenim proglasio župan Darko Koren i pri tome naglasio kako je potrebno prilagoditi sustav obrazovanja s obzirom da postoje deficiti radne snage. Nakon službenog otvorenja održan je Okrugli stol na temu „Učenjem do znanja, znanjem do posla“ kojem je cilj bio skrenuti pozornost na mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja nezaposlenih osoba, a poseban naglasak bio je i na mjeri HZZ-a Osposobljavanje na radnom mjestu kojom se nezaposlenim osobama omogućuje stjecanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova određenog radnog mjesta.

Održana je i radionica o samozapošljavanju „Od ideje do realizacije“ koja je bila namijenjena nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti posao.