Upoznajmo lokalne proizvođače hrane putem platforme Zdravo Križevci

Upoznajmo lokalne proizvođače hrane putem platforme Zdravo Križevci

Objavljeno, 5.5.2020.

Križevački poduzetnički centar kao generator i podrška razvoju lokalnog poduzetništva želi ukazati na novu inicijativu i platformu pod nazivom Zdravo Križevci.

Nova inicijativa Grada Križevaca je da se kroz promociju lokalnih OPG-ova poveća interes za namirnice koje proizvode lokalni proizvođači i omogućiti Križevčankama i Križevčanima da im kvalitetna hrana bude još dostupnija.

Na internetskoj stranici https://zdravokrizevci.hr/ možete pronaći preko 60 lokalnih proizvođača te gotovo 70 kategorija i podkategorija poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od domaćih sireva, kobasica, džemova, sokova, brašna i vina do svježeg voća i povrća.

Profil Zdravo Križevci na društvenoj mreži facebook se osim za promociju lokalnih OPG-ova koristi da se ukaže na aktualne sezonske proizvode. Trenutno se radi na promociji svježih jagoda koje su upravo ovih dana sazrele za berbu.

Osim navedenoga, izrađen je facebook oglasnik putem kojega i sami proizvođači mogu izravno komunicirati s kupcima.

Navedeni oblik kratkog opskrbnog lanca predstavlja ponudu kvalitetnih, svježih te lokalno uzgojenih proizvoda koji se bez posrednika s minimalnim skladištenjem i transportom izravno dostavljaju na kućni prag lokalnom kupcu ili se mogu nabaviti na kućnom pragu kod proizvođača. Prednost je što kupci većinom i poznaju proizvođače i njihove proizvode te je cijeli proces izrazito transparentan.

Obzirom na veliki interes na društvenim mrežama i posjećenost internetskoj stranici, ali i na povećanje izravne prodaje proizvođača, može se tvrditi da je inicijativa korisna kako stanovnicima grada Križevaca i okolnih naselja tako i proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Više informacija možete pronaći na sijedećem linku: https://zdravokrizevci.hr/