Vodeći svjetski stručnjak za menadžment stada mliječnih krava dr. Fokko H. Tolsma održao stručni seminar

Vodeći svjetski stručnjak za menadžment stada mliječnih krava dr. Fokko H. Tolsma održao stručni seminar

Objavljeno, 15.12.2016.

Vodeći svjetski stručnjak za menadžment stada mliječnih krava dr. Fokko H. Tolsma održao stručni seminar u Razvojnom centru i tehnološkom parku

Dana 15.12.2016. održan je SEMINAR O REPRODUKCIJI, GENETICI, HRANIDBI i MENADŽMENTU STADA.

Seminar je organizirala tvrtka NOVA GENETIK d.o.o. u suradnji s Križevačkim poduzetničkim centrom d.o.o. u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, a predavanje je održao jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za menadžment stada mliječnih krava, dr. Fokko H. Tolsma  iz Nizozemske.

Na početku seminara sve nazočne pozdravio je domaćin mr.sc. Tihomir Hodak, direktor RCTP-a te zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, nakon čega je uslijedilo uvodno predavanje dr.sc. Ivanke Majić-Balić koja je u svome izlaganju predstavila tvrtku NOVA GENETIK d.o.o. te predstavila ponudu bikova NOVE GENETIK d.o.o. Križevci.

Seminar se nastavio vrlo zanimljivim izlaganjima dr. Fokko H. Tolsma  koji je nazočnima izložio najnovija saznanja o utjecaju nasljednih genetskih vrijednosti bikova na proizvodnju, izgledu i zdravlju životinja na farmi, problematici u reprodukciji i sterilitetu na farmama, problematici hranidbe te liječenju i održavanju zdravlja stada.

Nakon seminara ugodno druženje je nastavljeno u predvorju RCTP-a uz prigodni domjenak.