Zahvala suradnicima i poslovnim partnerima

Zahvala suradnicima i poslovnim partnerima

Objavljeno, 31.3.2020.

Poštovani prijatelji, kolege, poslovni partneri,

Nakon četiri godine i uspješnog mandata u kojem smo zajedno ostvarili sve što smo postavili kao cilj ispred sebe, došlo je vrijeme da se pozdravimo.

Vrijeme koje smo proveli zajedno, bilo je izazovno, turbulentno, ali istovremeno vrlo inspirativno i vrlo stimulativno kako za mene, tako se nadam i za sve Vas.

Od kako je Grad Križevci 2016 godine završio projekt gradnje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, te je predan na upravljanje Križevačkom poduzetničkom centru, započela je faza provedbe jednog iznimno važnog objekta za razvoj grada i gospodarstva te ključnog sadržaja naše male, vrijedne i inovativne zajednice.

Nemjerljivo je zadovoljstvo vidjeti da je nakon početne skepse u uspjeh, ovaj naš zajednički projekt zaživio i da se i dalje razvija. Kada pogledam unatrag ove četiri godine, te od početnih praznih prostora, danas vidjeti da u kompleksu RCTP-a živi i radi značajno preko 200 zaposlenih, da kompleks broji 38 tvrtki te da ima suradnju sa velikim brojem raznih poslovnih partnera, znanstvenih i obrazovnih institucija, da ima vrlo aktivnu suradnju sa križevačkom podružnicom HZZ-a na razvoju novih poslovnih sustava, ne mogu ništa drugo reći nego da osjećam veliki ponos i osjećaj ispunjenosti i ostvarenog cilja.

Osim samog projekta RCTP-a koji se razvija i raste i dalje, jako puno smo radili i na razvijanju savjetodavne uloge Križevačkog poduzetničkog centra. I u tom pogledu smo napravili značajan iskorak, te je u navedenom periodu znatno porastao broj poduzetnika koji dolaze u KPC po savjete i konzultacije a prepoznavanjem kvalitete pruženih informacija, taj broj je svakim novim danom sve veći.

Pokušavali smo svojim inicijativama i idejama biti predvodnici i inspiratori drugima. Jednako važnost smo posvećivali i razvoju ljudskim potencijala kako bi poslovnim sustavima omogućili pristup novim i kvalitetnim kadrovima koji će podići i oplemeniti njihova poslovanja.

U tom smislu smo razvijali i organizirali razne stručne seminare, skupove i konferencije, razvijali suradnju sa akademskom i znanstvenom zajednicom, radili manifestacije na kojima smo spajali poslovne sustave jedne sa drugima te radili na razvoju ruralnog kraja i bili na raspolaganju svim svojim znanjima poljoprivredi i OPG-ovima.

Osim same pomoći poduzetnicima, pisali smo, provodili za druge ili sami bili nosioci raznih projekata iz EU fondova, tako smo upravo dobili novi projekt kojim će u slijedećih 18 mjeseci KPC financirati 75% svojih troškova osobnih dohodaka kroz provedbu aktivnosti kojima će KPC opet biti u službi i na pomoć gospodarstvu. Vrijednost bespovratnih sredstava iz tog projekta iznosi preko 577.000 dok je ukupna vrijednost projekta preko 870.000 kn, on nije u popisu svih projekata jer je dobiven 2020-te godine i biti će slijedeće godine na popisu ostvarenih rezultata.

Danas je Razvojni centar i tehnološki park Križevci jedna vrlo prepoznatljiva institucija i točka inicijative i razvoja našeg gospodarstva. To nam je bila želja i cilj i velikim ponosom mogu reći da smatram da smo to i ostvarili.

Nadam se i velika mi je želja da će se svi ovi pozitivni trendovi nastaviti i dalje, te da će u budućnosti RCTP i Križevački poduzetnički centar zauzeti još veću i značajniju ulogu u razvoju ovog našeg grada i naše male i vrijedne zajednice.

Na kraju, smatram svojom obavezom ove riječi potkrijepiti i činjenicama, te u prilogu ovog teksta objavljujem

U njemu je popis svih projekata za koje smo odgovorni u nekom obliku, ili smo ih pisali, ili provodili, ili bili partner ili konzultanti.

S velikim poštovanjem i srdačno Vaš,

Križevački poduzetnički centar
mr.sc.Tihomir Hodak
direktor